Postup přípravy receptu České kuře na paprice:
Kuřecí špalíčky omyji ve studené vodě, okrájím z nich přebytečnou kůži a tuk, mírně osolím. Cibuli nakrájím na kostičky a na másle nechám zesklovatět. Poté ji posypu červenou sladkou paprikou, promíchám, vložím kuřecí špalíčky, osmahnu je ze všech stran, přiklopím a nechám pustit vlastní šťávu. Přidám rozdrobenou kostku masoxu, podliji horkou vodou a vařím do měkka (v tlakovém hrnci stačí cca 15-20 minut). Když je masíčko měkké, vyndám jej na talíř a omáčku propasíruju. Podle potřeby ji přisolím a přiliju trvanlivou smetanu na vaření (mám s ní dobrou zkušenost - nikdy se \"nezdrcne\"), uvedu do varu, zahustím sypkou světlou jíškou od Knorra dle libosti a vložím zpět kuřecí maso.
Podávám s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Fotky receptu České kuře na paprice:
Fotky vložil: evabel,Marci7,damami,Vikitorie,zanedz