4 plátky vepřového masa nebo kuřecích prsíček
| 1 hlavička česneku
| majoránka
| 4 velké plátky anglické slaniny
| 1 Hermelín nebo Niva
| sůl
| 1 cibulka
| olej
| pepř
Postup přípravy receptu Česnekové kapsy:
Plátky rozklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme a sklepneme nebo propíchneme párátkem tak, aby se nerozevřel a dáme na rozpálený olej a opékáme z obou stran dozlatova. Poté vyjmeme kapsy z pánve a dáme na talíř. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme chvilku orestovat. Pak přidáme kapsy, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Šťáva se popřípadě dochutí solí, sojovou omáčkou atd. Podáváme s brambory nebo rýží.
Fotky receptu Česnekové kapsy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!