1 sklenice chřestu
| 1 smetana na šlehání (na vaření)
| 1 žloutek
| 4 plátky šunky
| tvrdý sýr vcelku nebo nastrouhaný
| kousek másla
| chléb
| sůl
Postup přípravy receptu Chřest francouzský:
1. Chřest zbavíme vody a rovnoměrně rozdělíme na pět dílů. každý díl pak zabalíme do plátku šunky a položíme vedle sebe do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem.
2. Ve smetaně rozšleháme žloutek a sůl a zalijeme chřest.
3. Necháme v troubě zapéct, než smetana nebude téct, když se mísa nakloní. K závěru posypeme nastrouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme.
4. Podáváme samotné jako předkrm nebo s chlebem jako lehkou večeři.
5. Vhodnou přílohou je také ledový salát.
Fotky receptu Chřest francouzský:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!