Použité suroviny receptu Chřest s holandskou omáčkou:
600 g čerstvého chřestu
| 100 g šunky
| 1 lžička soli
| 1/2 lžičky cukru
| Holandská omáčka
| 4 ks žloutky
| 80 g másla
| 1,5 dl vývaru z chřestu
| 4 lžíce citronové šťávy či vína
| sůl
Postup přípravy receptu Chřest s holandskou omáčkou:
Chřest svážeme a uvaříme v osolené a oslazené vodě doměkka. Na omáčku - žloutky s vlažným vývarem zahříváme ve vodní lázni a vymícháme do husta. Přidáme citr. šťávu, osolíme a zjemníme máslem. Nesmíme vařit. Zeleninu necháme okapat, posypeme ji šunkou a přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Chřest s holandskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!