Vložil: | Niikcaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 38 |
|
|
Použité suroviny receptu Cibulová lotrinská quiche s vůní muškátu s dijonskou omáčkou a rukolovým olejem:
400g hl. mouky
| 200g másla
| špetka soli
| 1dl studené vody
| Náplň:
| 10dk másla
| 1kg na hrubo nasekané cibule
| 0,5kg slaniny nakrájené na kostičky
| 0.5l smetany
| špetka soli, pepře, muškátový květ
| 3 vejce
| Dijónská omáčka:
| 1dcl olivového oleje
| 200g créme fraiche
| 10dg dijónské horčice
| trochu sekaná pažitka, sůl, pepř, lžička vinného octa
| 1lžička cukru
| 1lžička majonézy
Postup přípravy receptu Cibulová lotrinská quiche s vůní muškátu s dijonskou omáčkou a rukolovým olejem:
1. Mouku prosejeme, osolíme a vpracujeme na kostičky nakrájené máslo v pokojové teplotě, přidáme vodu a necháme hodinu odpočinout v lednici. Nejlépe zabalené v potravinářské folii.
2. Mezitím si na másle zpěníme cibulku se slaninou, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou a necháme deset minut na mírném plameni povařit a dochutíme muškátovým květem, solí a pepřem, podle chuti i česnekem, koriandrem, petrželkou.
3. Směs odstavíme a necháme zchladit na méně než 65°C a vmícháme vejce.
4. Těsto vyválíme na 0.5 cm silný plát a dáme do formy. Zatížíme luštěninami, aby těsto nevyběhlo. Zapečeme v předehřáté troubě deset minut při 200°C. Poté luštěniny opatrně vyjmeme tak, abychom těsto nepoškodili a těsto zalijeme vychladlou náplní.
5. Pečeme cca 45 min při teplotě 170°C.
6. Ingredience na omáčku smícháme a necháme v lednici vychladit.
7. Koláč podáváme teplý se studenou omáčkou.
TIP
Směs můžete provonět rozmarýnem, pažitkou a dalšími bylinkami podle chuťi. Přidat můžeme i sýr, nejlépe se však hodí uzený.
Jak přílohu můžeme zvolit směs trhaných salátů nebo krouhané bílé zelí ochucené vinným octem
Fotky receptu Cibulová lotrinská quiche s vůní muškátu s dijonskou omáčkou a rukolovým olejem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!