100 g nakklíčené cizrny
| 1 lžíce másla
| 1 střední cibule nakrájená na kostičky
| 1 červená paprička nakrájená na nudličky
| 500 g krůtích řízků nakrájených na nudličky
| 200 g rýže
| 2 lžíce oleje
| 500 ml masového vývaru
| 2 lžíce petrželky
| čerstvě mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Cizrna s krůtími řízky:
Naklíčenou cizrnu prolijeme vroucí vodou, přesypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme pomalu vařit 10 minut. Ke konci varu ji osolíme. Rýži uvaříme ve větším množství osolené vroucí vody. V malé pánvičce na másle zpěníme cibuli, přidáme papričku a krátce osmažíme. Ve větší pánvi rozpálíme olej a opečeme osolené a opepřené nudličky msa. Do pánve s masem přidáme rýži a podáváme zdobené petrželkou.
Fotky receptu Cizrna s krůtími řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!