Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Čočkové karbanátky:
300 g čočka
| 3 ks vejce
| 200 g uzené maso
| 250 g strouhanka
| 2 lžíce hladká mouka
| olej na smažení
| sůl, pepř, kari koření
| tymián, majoránka, bazalka
Postup přípravy receptu Čočkové karbanátky:
Čočku propláchneme a uvaříme ji doměkka. V jiném hrnci vaříme maso, také doměkka. Čočku scedíme a rozmixujeme ji. Uvařené maso nakrájíme na kostičky, vmícháme do čočky, přidáme 2 vejce, nasekané bylinky a zahustíme 150 g strouhanky. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme trochu kari a všechno důkladně promícháme. Z čočkové hmoty tvarujeme malé karbanátky a obalujeme je nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran asi 10 minut. Hotové karbanátky odkládáme na papírový ubrousek, který odsaje všechen přebytečný tuk.
Čočkové karbanátky podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.
Fotky receptu Čočkové karbanátky:
Fotky vložil: kacice