Postup přípravy receptu Čokoládový ježek:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, poté do něj zašleháme 100 g cukru. Do pěny utřeme 3 žloutky, 75 g cukru, rum, vanilkový cukr a sůl. Střídavě přidáváme sníh z bílků a prosátou mouku, přičemž těsto vařečkou opatrně obracíme. Těsto poté pečeme v tukem vymazané a moukou vysypané formě. Upečené těsto necháme vychladnout. Nařežeme z něho vodorovné pláty. Krém: Máslo utřeme s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme špetku soli, kakao a rozmícháme v krém. Krémem potřeme piškotové pláty a "ježka" opět sestavíme. Hotovou čokoládovou polevu necháme rozehřát ve vodní lázni. Do "ježka" zapícháme rozpůlené mandle a zalijeme čokoládovou polevou.