Vložil: | Watavala |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Cornflakesový dort s meruňkami a jogurtem:
75 g mléčné polevy
| 125 g másla
| 165 g cornflakes s oříšky
| 11 plátků želatiny
| 1 konzerva (850ml) meruňkových půlek
| 500 g plnotučného jogurtu,
| 2 balíčky vanilkového cukru
| 75 g cukru
| šťáva z 1 citrónu
| 500 g smetany na šlehání,
| meduňka
Postup přípravy receptu Cornflakesový dort s meruňkami a jogurtem:
Polevu nahrubo nasekáme a rozehřejeme při mírné teplotě ve vodní lázni, také máslo rozehřejeme v hrnci při mírné teplotě.
150 g cornflakesů rozdrobíme. Smícháme s tekutou polevou a máslem. Hmotu dáme do dortové formy vymazané a přimáčkneme. Postavíme do chladu. Želatinu namočíme do dostatečného množství studené vody. Meruňky necháme okapat, smícháme jogurt, vanilkový cukr, cukr a šťávu z citrónu. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a promícháme se 3 lžícemi jogurtové hmoty, pak vmícháme do zbylé jogurtové hmoty, postavíme asi na 10 minut do chladu, dokud nezačne želírovat.
Mezitím ušleháme tuhou šlehačku a přidáme ji opatrně do jogurtové hmoty. Na korpus rozetřeme asi 1/4 l krému. Na něj rozložíme půlky meruněk (2 si odložíme stranou) a rozetřeme zbylý krém. Dort necháme 3-4 hodiny ztuhnout v chladu. Vyndáme z dortového kruhu, zbylé meruňky nakrájíme na dílky a poklademe na vršek dortu. Podle chuti ozdobíme zbývajícími cornflakesy a také meduňkou.
Fotky receptu Cornflakesový dort s meruňkami a jogurtem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!