Postup přípravy receptu Cuketová čína:
Maso naložíme na 1-2 hodiny do směsi z protlačeného česneku, sojové omáčky a oleje. Opláchnutou a osušenou cuketu si nakrájíme na kostičky o velikosti 1,5×1,5cm (mohou být i větší).
Na rozpálené hluboké pánvi si opečeme naložené maso (pokud máte kvalitní pánev již nemusíte přidávat olej, jinak raději nalijte na pánev cca 2-3 lžíce oleje), opékáme asi 5 minut.
Opečené maso zasypeme nakrájenou cuketou a zakryjeme pokličkou. Nejprve opékáme zvolna - cuketa pustí šťávu - a posléze pečeme na nejvyšší stupeň případně oheň, snažíme se o vysmažení veškeré vody, kterou pustila cuketa až do zhoustnutí směsi.Zahustíme solamylem, dá se říct že konzistence je taková táhlá. Podáváme s rýží.