Použité suroviny receptu Divočák na pivě se zelím:
200 g kančí kýty
| 200 g angl. slaniny
| 500 g kysaného zelí
| 250 g zakys. smetany
| 1 cibule
| 8 listů zelí
| 100 g másla
| 500 g piva svěltého
| 100 g sádla
| 5 str. česneku
| mrkev
| petržel
| 1/2 celeru
| pepř celý
| divoké koření
| sůl
Postup přípravy receptu Divočák na pivě se zelím:
Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření. Přidáme na malé nudličky nakrájené a osolené maso a zprudka opečeme. Přidáme zakysané zelí. Listy syrového zelí spaříme a rozklepeme. Na každý plát dáme masozeleninovou směs a zavineme. Vytvořené závitky vložíme na tuk orestované slaniny. Obložíme zbylou zeleninovou směsí a zalijeme pivem. Dusíme v troubě do měkka, maso vyjmeme a výpek zahustíme.
Fotky receptu Divočák na pivě se zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!