Postup přípravy receptu Domácí cibulový chléb se škvarky:
Nakrájím si nadrobno cibuli a na troše oleje ji pomalu usmažím dozlatova. Nespěchám a smažím cibulku na co nejmírnějším ohni. Hotovou ji nechám dobře vychladnout. Než mi cibulka zchladne, připravím si kvásek. V misce rozmíchám med, kvasnice a malou lžičku polohrubé mouky. Míchám až je hmota bez hrudek. Na teplém místě nechám kvásek vzejít. Trvá to asi 15 minut. Každopádně by měl tak zhruba zdvojnásobit svůj objem. Než je kvásek akorát, smíchám si ve větší míse všechny přísady, včetně usmažené cibulky a nadrobno nakrájených škvarků. Nakonec přidám kvásek a všechno vypracuji v těsto. Mělo by být vláčné a nemělo by se lepit na mísu. Pak nechám těsto přikryté utěrkou na teplém místě půl hodiny kynout. Až těsto vzejde udělám z něho bochánek. Dá se použít vymoučená ošatka, ale i třeba umělohmotná miska. Prostě něco v čem dám budoucímu chlebu tvar. Ten pak vyklopím na pomoučený plech a potřu ho mašlovačkou namočenou ve vodě. Nakonec na povrchu udělám nožem tři šikmé řezy do těsta, ale jen velice jemně. Je to kvůli tomu, aby chleba při pečení nepraskl. Nechám ještě půl hodiny kynout. Troubu si předehřeji na cca 180 stupňů a peču asi 45 minut. Kůrka musí být zlatavá a když do chleba píchnu špejlí musí zůstat suchá.