Postup přípravy receptu Domácí šunka z vepřového a králičího masa:
Maso nakrájíme na kousky. Bůček semeleme. Maso s bůčkem dáme do mísy a přidáme sůl, moučkový cukr, mléko a vodu. Vše hodně důkladně promícháme a přikryté potravinářskou fólií uložíme do ledničky. Necháme 2 dny uležet.
Do formy na domácí šunku vložíme mikrotenový sáček a plníme ho masovou směsí. Musíme důkladně maso upěchovat, aby se nám šunka po uvaření nerozpadala. Formu naplníme, uzavřeme, postavíme do vhodné nádoby s vodou, tak aby voda při vaření nešla přes formu a vaříme 2,5 hodiny na mírném plameni. Aby se voda jen tak táhla, jako když vaříte vývar.
Po uvaření necháme domácí šunku vychladnout, nakrájíme a podáváme.