Postup přípravy receptu Domácí tlačenka:
Maso i s kůžemi dáme vařit do osolené vody do poloměkka. Po ochlazení ho vykostíme, nakrájíme na kostičky a kůže umeleme na masovém strojku. Vše dáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno a dožluta osmahneme na sádle. Přidáme k masu, okořeníme, zalijeme chladným a nemastným vývarem tak, aby směs byla přiměřeně zahoustlá. Připravíme si tlačenkové sáčky, masovou směs do nich nalijeme, oba konce důkladně zavážeme, tlačenky obvážeme provázkem a dáme vařit. Po dosažení varu teplotu snížíme a vaříme pouze při teplotě 85-90 C. Po chvilce varu obal tlačenek propíchneme, aby odešla mastnota. Tlačenky vaříme 2 až 2 1/2 hodiny, podle velikosti. Vařenou tlačenku opláchneme, položíme na vál, po chvíli obrátíme, zatížíme prkénkem a necháme zcela vychladnout.
Fotky receptu Domácí tlačenka:
Fotky vložil: Natural,BADAČA,evabel,VendaD,Torta,Jindřiška8,Nandiči