2 kuřata větší
| 150 g slaniny
| marináda
| 250 ml zakys. smetany
| 2 dl oleje
| 4 str. česneku
| sůl
| pečivo a saláty
Postup přípravy receptu Domácí uzená kuřata:
Kuřata naporcujeme na čtvrtky. Potom je omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na hranolky a kuřecí díly jimi prošpikujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Olej promícháme se zakysanou smetanou a česnekem. Čtvrtky kuřat prosolíme, vložíme do marinády a necháme přes noc rozležet v chladu. Potom maso řádně osušíme a upevníme na potravinový provázek.
Čtvrtky kuřat udíme při 70 °C asi 10 hodin.
Uzená kuřata podáváme s pečivem a zeleninovými saláty.
Fotky receptu Domácí uzená kuřata:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!