Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 09.05. 2021
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Domácí vánočka

fotka Domácí vánočka
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 62

Použité suroviny receptu Domácí vánočka:

40 g droždí  | 400 ml vlažného mléka  | 100 g cukru krupice  | 100 g rozinek  | 100 g mandlí  | 800 g hladké mouky  | 8 žloutků  | 1 sáček vanilkového cukru  | špetka soli  | 1 lžíce strouhané citrónové kůry  | 1 vejce na potření  |  cukr moučka na posypání

Postup přípravy receptu Domácí vánočka:

Droždí rozdrobíme do misky a utřeme se čtyřmi lžícemi teplého mléka a lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít na teplém místě. Rozinky namočíme do rumu a necháme je tam pořádně nabobtnat a poté scedíme. Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Z mouky, vykynutého kvásku, krupicového cukru, mléka, žloutků, vanilkového cukru, špetky soli, citronové kůry, rozinek a 50 g mandlí uděláme těsto. Do něho přidáme rozpuštěné vlažné máslo. Důkladně zpracujeme, až vznikne vláčné tužší těsto. To necháme kynout na teplém místě 60 – 90 minut. Během kynutí těsto ještě nejméně dvakrát propracujeme.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé upleteme jednu vánočku. Je dobré postupovat u každé vánočky takto: těsto rozdělíme na 10 bochánků, z nich vytvoříme 10 pramenů – válečků. První čtyři válečky spleteme a vytvoříme z nich základ vánočky. Poté spleteme další tři prameny a dáme je na spodní část. Tímto způsoben vytvoříme celou vánočku. Vrchní část je tvořena pouze jedním válečkem. Konce pramenů přitiskneme k sobě.

Vánočky zpevníme špejlemi. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme zbylými mandlemi. Vánočku necháme na plechu ještě 20 minut kynout. Pečeme při 180 °C, asi 20 minut. Poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě 20 minut. Po vychladnutí vánočku pocukrujeme a můžeme servírovat.


Fotky receptu Domácí vánočka:

Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Fotky vložil: kacice,Natural,MichelePrg,beruschka6,hlouskova 
Hodnocení receptu Domácí vánočka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !