Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Domácí vánočka

fotka Domácí vánočka
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 71

Použité suroviny receptu Domácí vánočka:

40 g droždí  | 400 ml vlažného mléka  | 100 g cukru krupice  | 100 g rozinek  | 100 g mandlí  | 800 g hladké mouky  | 8 žloutků  | 1 sáček vanilkového cukru  | špetka soli  | 1 lžíce strouhané citrónové kůry  | 1 vejce na potření  |  cukr moučka na posypání

Postup přípravy receptu Domácí vánočka:

Droždí rozdrobíme do misky a utřeme se čtyřmi lžícemi teplého mléka a lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít na teplém místě. Rozinky namočíme do rumu a necháme je tam pořádně nabobtnat a poté scedíme. Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Z mouky, vykynutého kvásku, krupicového cukru, mléka, žloutků, vanilkového cukru, špetky soli, citronové kůry, rozinek a 50 g mandlí uděláme těsto. Do něho přidáme rozpuštěné vlažné máslo. Důkladně zpracujeme, až vznikne vláčné tužší těsto. To necháme kynout na teplém místě 60 – 90 minut. Během kynutí těsto ještě nejméně dvakrát propracujeme.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé upleteme jednu vánočku. Je dobré postupovat u každé vánočky takto: těsto rozdělíme na 10 bochánků, z nich vytvoříme 10 pramenů – válečků. První čtyři válečky spleteme a vytvoříme z nich základ vánočky. Poté spleteme další tři prameny a dáme je na spodní část. Tímto způsoben vytvoříme celou vánočku. Vrchní část je tvořena pouze jedním válečkem. Konce pramenů přitiskneme k sobě.

Vánočky zpevníme špejlemi. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme zbylými mandlemi. Vánočku necháme na plechu ještě 20 minut kynout. Pečeme při 180 °C, asi 20 minut. Poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě 20 minut. Po vychladnutí vánočku pocukrujeme a můžeme servírovat.


Fotky receptu Domácí vánočka:

Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Domácí vánočka
Fotky vložil: kacice,Natural,MichelePrg,beruschka6,hlouskova 
Hodnocení receptu Domácí vánočka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles