Vložil: | admin |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 43 |
|
|
Použité suroviny receptu Dršťková polévka:
600 g dršťky
| 1 ks masox nebo 300 g kosti
| 5 ks pepř celý
| 3 ks nové koření celé
| 2 ks bobkový list
| majoránka
| 80 g tuk na pečení
| 5 lžíc hladká mouka
| 2 lžíce paprika mletá sladká
| sůl, mletý pepř
| česnek podle chuti
Postup přípravy receptu Dršťková polévka:
Dršťky důkladně propláchneme a vaříme ve větším hrnci asi 30 minut. Potom vodu slijeme a dršťky znovu vaříme v čisté vodě 30 minut. Znovu vodu slijeme a v čisté, osolené vodě vaříme již doměkka - to trvá asi ještě 60 minut. Pokud máme dršťky předvařené, vaříme hned v jedné vodě doměkka. Než se nám dršťky uvaří, připravíme si 2 litry vývaru z kostí nebo jen z masoxu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a majoránku. Zvlášť na pánvi rozpustíme tuk, přidáme hladkou mouku a usmažíme do růžova. Přidáme papriku, krátce ještě vše osmahneme a hotovou jíškou zahustíme vývar. Necháme povařit, přidáme na nudličky nakrájené dršťky a krátce povaříme. Dochutíme solí a mletým pepřem. Vývar s drštěk nepoužíváme. Hotovou dršťkovou polévku na talíři posypeme majoránkou a přidáme rozdrcený česnek každému podle jeho chuti.
Dršťková polévka je hustá a velmi vydatná a můžeme ji podávat i jako samotnou večeři s chlebem nebo rohlíkem.
Fotky receptu Dršťková polévka:
Fotky vložil: Natural,vilka,Ježíšek,alenab,evulaS33,Nandiči,kozaroza