Použité suroviny receptu Dršťková polévka z kotrče kadeřavého:
400 g kotrče
| 30 g hladké mouky
| 30 g másla
| dle chuti: pepř a sůl
| 1 lžíce sladké mleté papriky
| trocha majoránky
| 1 špetka pomletého zázvoru
| 1-2 stroužky česneku
| 1 polévková kostka z masového vývaru
| 1 litr vody
| 1-2 lžíce posekané čerstvé petrželky nebo pažitky
Postup přípravy receptu Dršťková polévka z kotrče kadeřavého:
V litru vody s polévkovou kostkou uvaříme na hrubo nakrájené houby po 20min. Slijeme je, vývar uschováme a houby nakrájíme na nudle, jako dršťky.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zamícháme do ni papriku, česnek a ještě na moment osmažíme. Přílijeme vývar, přidáme majoránku, zázvor a ochutíme solí a pepřem podle chuti. Vše dobře povaříme. Přidáme houby a znovu na chvíli povaříme.
Polévku podáváme na hlubokých talířích posypanou petrželkou.
Fotky receptu Dršťková polévka z kotrče kadeřavého: