Použité suroviny receptu Drůbeží knedlíčková polévka:
1/4 l mléka
| dle chuti: sůl
| 25 g másla
| 125 g polohrubé mouky
| dle chuti: strouhaný muškátový oříšek
| 2 vejce
| 400 ml drůbežího vývaru
| 2 lžíce sherry
| po svazečku kerblíku a pažitky
Postup přípravy receptu Drůbeží knedlíčková polévka:
Mléko svaříme s trochou soli a máslem. Přidáme mouku a muškátový oříšek a mícháme tak dlouho, až se těsto odděluje od sebe. Poté kastrol sejmeme z plotny a do těsta postupně vmícháme vejce. Zahřejeme drůbeží vývar a sherry. Z těsta odkrajujeme 2 lžičkami namáčenými ve studené vodě malé knedlíčky, které necháme v horkém vývaru asi 10 minut táhnout. Nakonec do polévky přidáme nasekané bylinky a podáváme se slaným pečivem.