Použité suroviny receptu Drůbeží maso s květákem po arabsku:
400 g kuřecí nebo krůtí maso
| 1-2 větší cibule
| 3 stroužky česneku
| sůl
| špetka mleté skořice a koriandru
| 2 hřebíčky
| čerstvě mletý pepř
| 2 lžíce rajčatový protlak
| velký květák
| nat´koriandru
Postup přípravy receptu Drůbeží maso s květákem po arabsku:
Květák rozebereme na růžičky, asi 5 minut krátce povaříme v osolené vroucí vodě a dáme oschnout. Pak jej opečeme na oleji dorůžova. Na stejné pánvi osmahneme na kostky nakrájené maso, přidáme nasekanou cibuli a česnek a opečeme dozlatova. Okořeníme, osolíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Potom přidáme protlak, opečený květák a ještě asi 10 minut společně vše dusíme doměkka. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Drůbeží maso s květákem po arabsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!