Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Durynský bramborový koláč :
50 g sultánek
| 3 lžíce rumu
| 1 šálek horké vody
| 1 šálek horkého mléka
| 1 šálek maggi bramborové kaše
| 2 ks jablka
| 6 ks žloutků
| 150 g cukru
| špetka soli
| citron
| 100 g mletých mandlí
| 6 ks bílků
| pečící papír
Postup přípravy receptu Durynský bramborový koláč :
Sultánky namočíme do rumu. V misce smícháme horkou vodu a mléko. Vařečkou opatrně vmícháme MAGGI Bramborovou kaši. Necháme cca 1 minutu bobtnat. Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čvrtky, odstraníme jádřnce a nakrájíme na špalíky. Žloutky s cukrem a solí utřeme do pěny. Z citronu nastrouháme kůru a přidáme ji do směsi. Postupně přidáváme mandle.
Bramborovou kaši nakypříme vidličkou a smícháme se sultánkami.
Ušleháme tuhý sníh a vmícháme.
Zapékací formu (průměr 24 cm) vyložíme pečícím papírem. Naplníme ji těstem, na které položíme špalíky jablek.
Durynský bramborový koláč pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C na spodním roštu cca 50 minut a dalších 10 minut necháme koláč stát ve vypnuté troubě.
Fotky receptu Durynský bramborový koláč :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!