Použité suroviny receptu Dušená holoubata s houbami:
3 holoubata
| 10 dkg vařeného uzeného jazyka
| dle chuti: sůl
| 6 až 8 dkg másla
| dle potřeby: vývar a citrónová šťáva
| na obložení: 12 plněných kloboučků hub
Postup přípravy receptu Dušená holoubata s houbami:
Očištěná a vykuchaná holoubata omyjeme, prsíčka protáhneme na proužky nakrájeným uzeným jazykem, osolíme a dusíme je na másle v hrnci zakrytém pokličkou do měkka. Při dušení holoubata občas poléváme vydušenou šťávou a podle potřeby přiléváme ke šťávě vývar. Měkká holoubata rozdělíme na dvě půlky, urovnáme je na mísu a obložíme je plněnými kloboučky hub. Šťávu z holoubat ochutíme několika kapkami citrónové šťávy a holoubata jí přelijeme.
Fotky receptu Dušená holoubata s houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!