Postup přípravy receptu Dušené kuře s různými bylinkami:
Kuře nakrájíme na 8 porcí.
Potočnici, kerblík a estragon nahrubo posekáme. Šťovík a špenát omyjeme a necháme dobře okapat Odstraníme stonky, zeleninu nakrájíme na nudličky. Šalotku oloupeme a nadrobno pokrájíme.
Kulatou zapékací formu vymažeme 30 g másla a rozložíme do ní šalotku. Porce kuřete osolíme, opepříme a rozložíme na šalotku. Nádobu přikryjeme poklicí, vložíme do trouby a pečeme zhruba 25 minut.
Mezitím v kastrolu rozehřejeme zbylé máslo. Přidáme špenát a šťovík a dusíme, dokud nezměknou. Přimícháme bylinky a dusíme ještě 2-3 minuty. Porce kuřete vyjmeme ze zapékací mísy a udržujeme v teple. Vypečenou šťávu zředíme slepičím vývarem. Přidáme 200 ml smetany a vše 3 - 4 minuty povaříme. Do omáčky vmícháme špenátovou bylinkovou směs. Kastrol stáhneme z plotny. Zbylou smetanu rozšleháme se žloutkem a vmícháme do omáčky, kterou osolíme a opepříme. Porce kuřete přelijeme omáčkou.