Vložil: | Alienorka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Dýňové rizoto s gorgonzolou:
400 g dýně
| 2 ks šalotky
| 1 lžíce lžíce olivového oleje
| 1 lžíce lžíce másla
| 250 g rýže
| 150 ml suchého bílého vína
| špetka soli, pepře a muškátového oříšku
| 1 litr zeleninového vývaru
| 50 g Gorgonzoly
| 4 lžíce citronové šťávy
| 1 lžíce šalvěje nejlépe čerstvé
Postup přípravy receptu Dýňové rizoto s gorgonzolou:
Oloupeme dýni, vydlabeme pecky a dužinu nakrájíme na kostky.
Šalotky oloupeme a nadrobno nakrájíme. Olivový olej s máslem rozehřejeme v hrnci, podusíme šalotku, třetinu dýně a přidáme rýži. 3-4 minuty za stálého míchání dusíme.
Přilijeme víno, okořeníme pepřem, muškátovým oříškem, osolíme a vše vaříme 2-3 minuty než se vypaří všechna voda. Poté přidáme vývar a vaříme přiklopené při mírné teplotě asi 30 minut.
Zbylou dýni vložíme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka.
Gorgonzolu nakrájíme na kostky, promícháme s dýní a rizotem a dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou. Dle chuti posypeme šalvějí.
Fotky receptu Dýňové rizoto s gorgonzolou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!