Použité suroviny receptu Filety v pivním těstíčku:
600 gramů filetů z tresky
| 1 vejce
| 100 ml piva
| 60 gramů hladké mouky
| šťávu z jednoho citronu
| sůl, olej
| na dressing:
| 200 gramů majonézy
| 200 g zakysané smetany
| 60 g kopru
| 1 citron
| 1 lžičku cukr krystal
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Filety v pivním těstíčku:
1. Z mouky, piva a vejce vypracujte těstíčko. Filety omyjte, osušte, pokapejte citronovou šťávou a obalujte v těstíčku. Zprudka je opečte po obou stranách v rozpáleném oleji.
2. Majonézu smíchejte se zakysanou smetanou, přidejte citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. Dochuťte cukrem, osolte, opepřete a vmíchejte sekaný kopr. Hotové filety podávejte s koprovým dressingem.