Použité suroviny receptu Flan - karamelový puding:
5 žloutků
| 60 g krupicového cukru
| 500 ml smetany ke šlehání
| olej nebo máslo na vymazání misek
| ovoce na ozdobení
| 1/2 hrnku krupicového cukru
| 1 l vody na karamel
Postup přípravy receptu Flan - karamelový puding:
Smetanu zahřejeme skoro k bodu varu a necháme vychladnout. Žloutky, cukr a smetanu promícháme a nalijeme do připravených ohnivzdorných nádob. Ohnivzdorné mističky vymažeme přepuštěným máslem nebo olejem. Zahříváme ve vodní lázni při 100 stupních 30 - 45 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme z misek, přelijeme kramelovým sirupem a dozdobíme ovocem.
Sirup: V ocelové pánvičce zahříváme vodu s cukrem tak dlouho, až se vodo skoro vypaří a cukr zhnědne. Musíme vystihnout správný moment, aby byl sirup dostatečně hustý.
Fotky receptu Flan - karamelový puding:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!