Použité suroviny receptu Francouzská cibulačka se zapečenou bagetou:
750 g cibule
| 750 ml vody
| 750 ml bílého vína
| 1 kostka zeleninového bujonu
| sůl
| pepř
| bylinky (tymián, oregano, bazalka)
| olivový olej
| plátky bílé bagety nebo toastu
| tvrdý sýr na strouhání
Postup přípravy receptu Francouzská cibulačka se zapečenou bagetou:
Oloupanou cibuli přepůlíme a nakrájíme podélně na tenké plátky. Ty restujeme v rozpáleném oleji asi 2 minuty, poté přihodíme bylinky a restujeme ještě chvíli. Poté zalejeme vodou a vínem, rozpustíme bujon a vaříme asi 30 minut. Mezitím si v troubě nebo na pánvi rozpečeme dokřupava na plátky nakrájenou bagetu nejlépe s trochou oleje a na jednu křupavou a ještě teplou stranu nasypeme strouhaný sýr. Polévku dle chuti osolíme a opepříme, nalejeme do misek, poklademe bagetou a nakonec můžeme dozdobit sekanou petrželí a čerstvě mletým pepřem.
Fotky receptu Francouzská cibulačka se zapečenou bagetou: