Postup přípravy receptu Polévka z modrého sýra se sýrovými tousty:
1. Cibuli a celer jemně opražíme na másle, asi 5 minut.
2. Přidáme nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájený brambor a povaříme dalších 5 minut. Přilijeme bujon a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a povaříme asi 30 minut, aby se brambory uvařily.
3. Připravíme si tousty. Rozmícháme kozí sýr, ořechy a pivo. Vzniklou sýrovou hmotou natřeme nakrájené plátky bagety, naskládáme na plech a zapečeme ve vyhřáté troubě asi 5-10 minut.
4. Aby byla polévka chutně krémová, rozmixujeme základ ručním mixérem. Pak rozdrobíme asi 30 g modrého sýra a přidáme do polévky, dokud se sýr nerozpustí, mícháme. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Nenechte polévku projít varem, abyste nezničili její správnou chuť..
5. Polévku rozdělíme do misek, pokapeme smetanou a posypeme zbytkem sýra a podáváme se zapečeným toustem.
Na tousty:
100 g kozího sýra, 1 lžíce ořechů (vlašských, posekaných), 2 lžíce piva, 1 bageta (pokrájená na plátky)