2 celá vejce
| 500 g polohrubé mouky
| 250 g hery
| 50 g droždí
| 12 lžic mléka
| 2 lžíce oleje
| sůl,citr.kůra
| 1 hrst rozinek
Postup přípravy receptu Francouzské rohlíčky:
Zpracujeme těsto, uděláme 2 koule, do jedné zapracujeme rozinky. Rozdělíme je na polovinu. Z každé uděláme 8 dílků, ze kterých utvoříme kuličky. Rozválíme je do tvaru dezertního talířku. Každý rozdělíme na 4 díly, potřeme olejem a formujeme rohlíčky. Polovinu rohlíčků, do které jsme přidali rozinky hustě posypeme vanilkovým cukrem. Druhou polovinu před upečením potíráme rozšlehaným vejcem a sypeme kmínem a mákem.
Fotky receptu Francouzské rohlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!