Postup přípravy receptu Grilovaný tuňák v sardelové omáčce:
Sardelky opláchneme a necháme okapat. Olivy a česnek jemně posekáme. Všechny ingredience na omáčku dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou pastu. Dáme schladit.
Stejky z tuňáka pokapeme citronovou štávou, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na rozpáleném grilu opečeme, až se udělá křupavá kůrčička. (V nouzi vystačíme i s opečením na pánvi.)
Hotové porce tuňáka klademe na předehřáté talíře, na každý stejk lehce rozetřeme lžíci připravené omáčky a zbytek omáčky servírujeme zvlášť - každý si přidá podle chuti. Ihned podáváme.
Fotky receptu Grilovaný tuňák v sardelové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!