Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Grilovaný vepřový špíz

fotka Grilovaný vepřový špíz
Vložil:
Porcí:7
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Grilovaný vepřový špíz:

8000 g vepřové krkovičky  | 1000 g anglické slaniny  | 1000 g větší cibule  | dle chuti: grilovací koření  | dle chuti: vegeta  | 20 ks stroužků česneku  | Na 2 l nálevu na potírání:  | 1,3 l oleje  | 0,7 l vody nebo piva  | 3 ks stroužků česneku  | 1 lžíce grilovacího koření  | 1 lžíce hovězího vývaru (v prášku)  | 1 lžíce sójové omáčky  | 1 lžička vegety  | 1 lžička červené papriky

Postup přípravy receptu Grilovaný vepřový špíz:


Vepřovou krkovičku nakrájíme na zhruba centimetr široké plátky, mírně jednotlivé steaky naklepeme a z obou stran posypeme grilovacím kořením a špetkou vegety.
Pak plátky masa pokládáme střídavě po vrstvách do vysoké mísy, s tím, že každou řadu prolijeme olejem a zastříkneme stroužkem česneku.
Naložené maso zatížíme talířem a necháme do druhého dne uležet na dně ledničky.
Steaky před samotným grilováním napichujeme na grilovací jehlu a to těsně vedle sebe, u vepřového špízu cca za každý třetí plátek masa přidáme plátek anglické slaniny a plátek cibule.
Maso grilujeme na otočném grilu, na mírném ohni, nejlépe na rozpálených dřevěných uhlících, nikdy ne zprudka a na přímém ohni! (U špízu jde i o to, aby se nám mírně vyudil).
Ořez provádíme postupně a jen po tenkých plátcích, systematicky díl po dílu vedle sebe.
Ochutnáme a pokud chceme maso ještě dochutit, okrájenou část masa jemně posypeme grilovacím kořením, popřípadě vegetou.
Po každé okrájení masa špíz potřeme nálevem.



Fotky receptu Grilovaný vepřový špíz:

Grilovaný vepřový špíz
Fotky vložil: Vlamape 
Hodnocení receptu Grilovaný vepřový špíz
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !