Použité suroviny receptu Gulášová maďarská polévka:
1 l vody
| 500 g hovězího masa
| 200 g cibule
| 50 g sádla nebo tuku
| 50 g sladké papriky
| 500 g oloupaných brambor
| 1 rajče
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Gulášová maďarská polévka:
Jemně nakrájenou cibuli osmažíme v kotlíku na tuku dozlatova, přidáme oprané, na kostky nakrájené maso, osolíme a přidáme papriku. Opatrně osmažíme za stálého míchání. Pak zalijeme malým množstvím vody a dusíme maso téměř doměkka. Pak přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, dolijeme vodou a dovaříme doměkka. Před skončením varu přidáme ještě na plátky nakrájené rajče. V Maďarsku se do této polévky zaváří před podáváním ještě asi 150 g drobných flíčků.