Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![7.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7.25/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![7.25/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Gulášová polévka z párků:
16 dl vody
| 1 dl husté sladké smetany
| 20 g rostlinného tuku
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 lžička mleté sladké papriky
| 3 lžíce paprikového protlaku
| 1 cibule
| 2-6 stroužků česneku
| dle chuti: sůl, saturejka, petrželka a pažitka
| 1-3 lžíce strouhaného tvrdého sýra
| 200 g párků nebo klobásy
Postup přípravy receptu Gulášová polévka z párků:
Drobně pokrájenou cibuli a hrubě usekaný česnek zpěníme, přidáme na kolečka nakrájenou uzeninu a krátce opečeme, zaprášíme moukou a osmahneme do růžova. Vmícháme mletou papriku, zalijeme vodou a řádně povaříme mírným varem 20 minut. Vmícháme paprikový protlak, okořeníme a necháme přejít varem. Odstavíme a podle potřeby dochutíme.
Usekanou petrželku a hodně pažitky nasypeme na předehřáté talíře, na které jsme připravili nastrouhaný sýr a smetanu. Zalijeme horkou polévkou. Místo smetany můžeme použít ušlehanou šlehačku, kterou přidáme až do porcí polévky na talířích.
Před odstavením polévky je možné také přidat a povařit sterilovaný nebo mražený hrášek (4-6 minut) nebo mražené nebo sterilované zelené fazolové lusky (5-8 minut).
Fotky receptu Gulášová polévka z párků:
Fotky vložil: Natural,Mangovka,piskotik