800 g předního králičího masa s kostmi
| 200 g tučného vepřového masa
| sůl
| kousek mrkve, celeru a petržele
| 1 cibule
| 1 lžíce hladké mouky
| 20 g másla
| 100 ml smetany
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Haše z králíka :
Opláchnuté králičí maso zalijeme vodou, osolíme, přidáme vepřové maso a vaříme. Po chvilce vložíme kořenovou zeleninu a cibuli. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém mlýnku. Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji procezeným vývarem z králíka, po chvilce smetanou, rozšleháme a povaříme v hustou omáčku. Přimícháme mleté maso, okořeníme pepřem, přisolíme a za stálého míchání uvaříme hustou haši. Podáváme ji se sázeným vejcem a s vařenými brambory.