Vložil: | admin |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Hovězí polévka:
0,5 kg hovězí žebra
| 1 ks růžičková kapusta
| 1 ks malá cibule
| 1 ks menší mrkev
| 1 plátek celer
| 1 kulička nové koření
| 1 lžička vegeta
| sůl, petrželová nať
Postup přípravy receptu Hovězí polévka:
Omyté maso lehce naklepeme a vložíme do hrnce. Přidáme nové koření, sůl a zalijeme asi 0,5 litru vody a přiklopíme poklicí. Jakmile se voda začne vařit, snížíme teplotu na minimum. Poklici během vaření nesundáváme, zbytečně by unikala pára. Dbáme na to, aby se voda neusále vařila. Asi po 1 hodině je maso měkké. Vyndáme jej a do vývaru přidáme očištěnou, omytou a nakrájenou zeleninu. Vaříme zhruba 10-15 minut. Potom přilijeme 1 - 1,5 litru vody, zvýšíme teplotu, povaříme dalších 10 minut. Polévku můžeme zavařit vlasovými nudlemi, kápáním, nočky, rýží a vložíme do ní nakrájené hovězí maso. Před podáváním bohatě sypeme zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Fotky receptu Hovězí polévka:
Fotky vložil: Natural,hlouskova,Ježíšek,kacice,cudovluc