Postup přípravy receptu Hovězí polévka s masovým svítkem:
Do studené vody dáme vařit kosti a kousek hovězího masa. Když je maso měkké, vývar přecedíme, přidáme očištěnou na kostky nakrájenou zeleninu, osolíme a necháme vařit. Když zelenina změkne, dochutíme polévku polévkovým kořením, petrželkou a solí.
Jako vložku do této polévky podáváme svítek: Na drobně nakrájené rozpuštěné slanině osmahneme sekanou cibulku, petrželku a drobně posekané hovězí maso z polévky. Máslo utřeme se žloutky.
Žemli namočíme do mléka a prolisujeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vše (maso, žemli i tuhý sníh) s trochou strouhanky vmícháme do utřených žloutků.
Svítek pečeme v malém pekáčku nebo menší pánvi v troubě. Podáváme jej zchládlý, nakrájený na kostičky.