Vložil: | Lincey |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 15 |
|
|
Použité suroviny receptu Hrachová kaše s klobásou:
400 g sušeného hrachu
| 40 g másla nebo oleje
| 25 g hladké mouky
| 250 ml mléka nebo vody
| 50 g slaniny
| 4 ks klobásy
| 2 ks střední cibule
| sůl
| pepř
| majoránka
| 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu Hrachová kaše s klobásou:
Hrách přebereme, opereme a namočíme přes noc ve studené vodě. Druhý den vodu slijeme a hrách povaříme v malém množství čisté vody na mírném plameni doměkka.
Mezitím si připravíme z másla a mouky jíšku, a také oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli a na kostičky slaninu. Měkký hrách prolisujeme přes síto, zahustíme světlou jíškou zředěnou mlékem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku a spolu vše ještě krátce povaříme (asi 5 minut).
Klobásy nařízneme a opečeme na pánvi. Hrachovou kaši rozdělíme na talíře, ozdobíme klobásou a osmahnutou cibulkou s vyškvařenou slaninou.
Fotky receptu Hrachová kaše s klobásou:
Fotky vložil: rojana,avalanche2,lemurka,Nalsigatra