Použité suroviny receptu Hrášková polévka s houskou:
40 g hrášku
| 5 g cibule
| 40 g masa
| 15 g mrkve
| dle chuti: sůl
| 2 plátky housky nebo veky
| 15 g oleje
Postup přípravy receptu Hrášková polévka s houskou:
Maso nakrájené na menší kousky dáme vařit s cibulí do 200 ml studené osolené vody. Před koncem varu přidáme mrkev a vaříme do měkka. Zvlášť uvaříme do měkka předem namočený hrách ve vodě, ve které jsme jej máčeli. Na oleji opečeme na kostičky nakrájenou veku nebo housku. Hrách, maso a zeleninu rozmixujeme nebo důkladně prolisujeme, osolíme, je-li třeba rozředíme vodou na 200 ml polévky. Před podáváním vložíme osmaženou housku.
Fotky receptu Hrášková polévka s houskou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!