Použité suroviny receptu Hrášková polévka s párky:
300 g zeleného hrášku
| 750 ml drůbežího vývaru
| 4 párky
| 250 g mražené polévkové zeleniny
| 1 stroužek česneku
| 2 plátky toastového chleba
Postup přípravy receptu Hrášková polévka s párky:
Omytý hrášek vaříme 10 min. pod bodem varu. Slijeme a zhruba 2/3 hrášku rozmixujeme a protlačíme sítem. Zbylou třetinu odložíme stranou. Přivedeme k varu drůbeží vývar. Párky nakrájíme na kolečka. Do vroucího drůbežího vývaru vložíme hráškový protlak, hrášek vcelku, polévkovou zeleninu, párky a vaříme zhruba 3 min. Oloupaný stroužek česneku prolisujeme. Toastové plátky potřeme česnekem, nakrájíme na kostičky a osmažíme na suché teflonové pánvi dozlatova. Podáváme k polévce.
Obměna: Krémovou polévku můžeme připravit také z brambor a zeleninové směsi. Pokud jí uvaříme víc. Lze ji zmrazit do zásoby.