Použité suroviny receptu Hrnečkový koláč s rybízem:
1 hrneček hrubé mouky
| 1 hrneček cukru krupice
| 120 g másla nebo Hery
| 1 žloutek
| 1 hrneček polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 1 vejce
| 1 hrneček mléka
| 250 g tvarohu
| 1 vanilkový cukr
| 200 g červeného rybízu
| 200 g bílého rybízu
| Tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
| 1 špetka soli
Postup přípravy receptu Hrnečkový koláč s rybízem:
1. Hrubou mouku prosijeme do mísy. Přidáme k ní cukr, změklé máslo a prsty vypracujeme drobenku.
2. Jednu třetinu necháme stranou. Ke zbylé přisypeme polohrubou mouku promísenou s práškem do pečiva a přidáme vejce se špetkou soli. Postupně přidáváme mléko a vypracujeme řídké hladké těsto.
3. Vidličkou rozmícháme tvaroh s cukrem. Přidáme žloutek a tvaroh rozšleháme na hladký krém. Tvarohovou hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkým tvořítkem.
4. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem, které zarovnáme pomocí stěrky.
5. Cukrářským sáčkem na těsto stříkáme tvarohové pruhy a ty střídavě prokládáme červeným a bílým rybízem. Koláč posypeme drobenkou a vložíme do předehřáté trouby. Při 200°C ho pečeme přibližně 45 minut.
Fotky receptu Hrnečkový koláč s rybízem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!