Vložil: | Janninam |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Humr termidor:
2 uvařené humry
| 60 g másla
| 1 nakrájená šalotka
| 25 g hladké mouky
| 300 ml mléka
| 1,5 lžičky nakrájeného čerstvého kerblíku
| 1 lžička nakrájeného čerstvého estragonu
| 1,5 lžičky nakrájené petrželky
| 2 lžičky dijonské hořčice
| sůl
| pepř
| 6 lžic suchého bílého vína
| 3 lžíce smetany
| 4 lžíce nastrouhaného parmazánu
Postup přípravy receptu Humr termidor:
Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Humrům vykroutíme hlavy, klepeta odlomíme, přelámeme a vybereme maso. Ostrým nožem humry rozpůlíme po délce a odstraníme z nich vnitřnosti. Humří maso vybereme a odložíme. Prázdné poloviny krunýže opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Maso nakrájíme na plátky silné 2 cm. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme šalotku a opékáme ji 4-5 minut doměkka. Zaprášíme ji moukou a za stálého míchání zahříváme 2 minuty. Hrnec odstavíme a omáčku postupně zředíme mlékem. Hrnec vrátíme na oheň, omáčku za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Zmírníme oheň, do omáčky vmícháme bylinky a hořčici a osolíme ji a opepříme. Hrnec odstavíme a do omáčky vešleháme víno a smetanu. Hrnec vrátíme na plotnu a omáčku pozvolna vaříme do zhoustnutí. Vložíme maso humra a 2-3 minuty prohřejeme. Směs rozdělíme do polovin krunýře, posypeme parmezáne a grilujeme dozlatova. Hotový pokrm upravíme na mísu, ozdobíme plátky citrónu a snítkami petržele a podáváme.
Fotky receptu Humr termidor:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!