Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 12.10. 2024
Dnes má svátek Marcel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Humr termidor

fotka Humr termidor
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Humr termidor:

2 uvařené humry  | 60 g másla  | 1 nakrájená šalotka  | 25 g hladké mouky  | 300 ml mléka  | 1,5 lžičky nakrájeného čerstvého kerblíku  | 1 lžička nakrájeného čerstvého estragonu  | 1,5 lžičky nakrájené petrželky  | 2 lžičky dijonské hořčice  |  sůl  |  pepř  | 6 lžic suchého bílého vína  | 3 lžíce smetany  | 4 lžíce nastrouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu Humr termidor:

Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Humrům vykroutíme hlavy, klepeta odlomíme, přelámeme a vybereme maso. Ostrým nožem humry rozpůlíme po délce a odstraníme z nich vnitřnosti. Humří maso vybereme a odložíme. Prázdné poloviny krunýže opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Maso nakrájíme na plátky silné 2 cm. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme šalotku a opékáme ji 4-5 minut doměkka. Zaprášíme ji moukou a za stálého míchání zahříváme 2 minuty. Hrnec odstavíme a omáčku postupně zředíme mlékem. Hrnec vrátíme na oheň, omáčku za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Zmírníme oheň, do omáčky vmícháme bylinky a hořčici a osolíme ji a opepříme. Hrnec odstavíme a do omáčky vešleháme víno a smetanu. Hrnec vrátíme na plotnu a omáčku pozvolna vaříme do zhoustnutí. Vložíme maso humra a 2-3 minuty prohřejeme. Směs rozdělíme do polovin krunýře, posypeme parmezáne a grilujeme dozlatova. Hotový pokrm upravíme na mísu, ozdobíme plátky citrónu a snítkami petržele a podáváme.


Fotky receptu Humr termidor:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Humr termidor
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky