Použité suroviny receptu Husí stehna na žampiónech:
4 ks husí stehna
| 3 lžíce husí nebo vepřové sádlo
| 1 ks cibule
| 4 stroužky česnek
| 400 ml vývar z masoxu
| 400 g žampióny
| 1 lžíce hladká mouka
| sůl, pepř
| chilli papričky podle chuti
Postup přípravy receptu Husí stehna na žampiónech:
Husí stehna omyjeme, osolíme a opepříme. V zapékací míse nebo v pekáčku rozehřejeme husí sádlo /když nemáme, tak použijeme vepřové sádlo/ a stehna ze všech stran zprudka opečeme. K masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a necháme zpěnit. Přilijeme asi 200 ml vývaru z masového bujónu, přiklopíme a zvolna pečeme při 200 st. C 60 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem a maso obracíme. Měkká husí stehna vyjmeme a dáme do tepla. Šťávu vydusíme, přidáme očištěné, na tenké plátky nakrájené žampióny a dusíme je doměkka a dokud se šťáva nevydusí. Pak přidáme hladkou mouku a osmahneme ji dorůžova. Zalijeme zbytkem vývaru a povaříme.
Husí stehna vložíme zpět do pekáčku, můžeme přidat chilli papričku a krátce prohřejeme. Husí stehna podáváme s různě upravenými brambory.
Fotky receptu Husí stehna na žampiónech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!