Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Indonézský kebab:
3 jemně nasekané šalotky
| 2 jemně nasekané stroužky česneku
| 1/2 lžičky cayanského pepře
| 2 lžičky mletého koriandru
| 2 lžičky mletého zázvoru
| 0,5 dl sojové omáčky
| 3 lžíce vinného octa
| 5 lžic oleje
| 4 porce kuřecích prsíček
Postup přípravy receptu Indonézský kebab:
Kuřecí prsíčka pokrájejte podélně na tenké proužky. Přísady na marinádu dobře promíchejte. Do marinády přidejte proužky kuřecího masa a důkladně promíchejte, nejlépe, jak už doporučeno jinde, v ziplog pytlíku, nebo v plastikové krabici s víkem. Marinujte nejméně 3 hodiny, maximálně však na 12 hodin v chladu, za občasného zamíchání / protřesení. Maso napichujte na špízy na délku proužků na každý tři kousky, každý mírně zakruťte. Špízy grilujte 2-3 minuty, až maso zhnědne. Pak špízy otočte a grilujte další 2-3 minuty. Kebab podávejte se zeleninovým salátem a burákovou omáčkou.
Fotky receptu Indonézský kebab:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!