Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Italský polentový dort se sýrem riccota:
200 g kukuřičné mouky - polenty
| 200 g hladké mouky
| 2 lžičky prášku do pečiva
| 1 lžička skořice
| 230 g pískového cukru
| 255 g sýru riccota
| 110 g rozpuštěného másla
| 200 g vlažné vody
| 170 g sekaných mandlí
| 3 lžičky likéru amaretto venice
| 60 g opražených pekanových ořechů
Postup přípravy receptu Italský polentový dort se sýrem riccota:
Kukuřičnou mouku prosejeme společně s hladkou moukou s přísadou kypřícího prášku. a skořicí. Přidáme dále pískový cukr, sýr riccotta, rozpuštěné máslo a vlažnou vodu.
Všechno zamícháme ručním šlehačem a do těsta vsypeme nasekané datle předem namočené ve třech lžičkách likéru amaretto a nasekané opražené (180 °C, 6 minut) pekanových ořechů.
Těsto přemístíme do 20 cm dortové formy, posypeme hnědým třtinovým cukrem a troubě při teplotě 160°C (plyn na stupni 3) a pečeme 1 a 3/4 až 2 hodiny.
Upečený dort je na povrchu krásně křupavý a uvnitř najdeme nádherné pískově žluté těsto s chutí amaretta a pekanových ořechů.
Fotky receptu Italský polentový dort se sýrem riccota:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!