Vložil: | Moniqa21 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Jablečný štrúdl z jogurtového těsta:
250 g hladké mouky
| 250 g polohrubé mouky
| 1 bílý jogurt
| Hera
| 1 vajíčko
| špetka soli
| 5 velkých jablek
| skořicoví cukr
| vanilkový cukr
| cukr krystal
| strouhanka
| vejce na potření
Postup přípravy receptu Jablečný štrúdl z jogurtového těsta:
Do mísy vložíme mouku, jogurt, máslo, vajíčko a špetku soli. Vše rukama zpracujeme do hladkého pevnějšího těsta, které necháme asi půl hodiny odpočinout v ledničce.
Mezitím si nastrouháme na struhadle jablka.
Po vytáhnutí těsta jej rozdělíme na 4 díly (z jednoho dílu bude jeden štrúdl). Díl vyválíme na pomoučeném vále na plát o síle asi 2-3cm. Prostředek posypeme trochou strouhanky, poklademe nastrouhané jablka, posypeme cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí. Jsou –li jablka kyselejší dáme více cukru. Následně štrúdl buď volnými stranami překryjeme a nebo smotáme. Smotaný štrúdl přeneseme na vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Plech vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30minut při 170°C. Pečeme tak dlouho dokud nám těsto nezačne mírně zlátnout. Po upečení necháme zchladnout a podáváme.
Tip: k nastrouhaným jablkům lze přidat rozinky, vlašské ořechy a nebo kousky čokolády.
Fotky receptu Jablečný štrúdl z jogurtového těsta:
Fotky vložil: sylver,Marci7,oko,neri,hanina51