Postup přípravy receptu Jahodová šarlota s revení:
Reveň oloupeme a nakrájíme na kolečka. Svaříme víno s cukrem, vložíme reveň a dusíme 2-3 minuty. Necháme vychladit.
Želatinu namočíme do studené vody. Jahody přebereme, omyjeme a očistíme. 200 g jahod rozmixujeme, zbytek rozčtvrtíme. Kousky reveně vyjmeme, víno přihřejeme a rozpustíme v něm namočenou želatinu.
Víno se želatinou přiléváme tenkým pramínkem do jahodového pyré. 250 ml smetany ušleháme dotuha. Během šlehání přidáváme vanilkový cukr. Do jahodového pyré vmícháme šlehačku, pokrájené jahody a reveň.
Okraj šarlotové formy (o obsahu 750 ml) vyložíme piškoty, případně z nich kousek odřízneme. Formu pak naplníme krémem a uložíme na 3-4 hodiny do chladničky.
Jahodovou šarlotu s revení vyklopíme. Zbylou smetanu se ztužovačem ušleháme dotuha a naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovým nástavcem. Šarlotu ozdobíme kopečky šlehačky, pistáciemi a jahodami, nakrájíme ji na porce a rozdělíme na talíře.