Použité suroviny receptu Jahodové košíčky s krémem:
210 g hladké mouky
| 70 g moučkového cukru
| 140 g hery
| 2 žloutky
| 1 sáček vanilkového cukru
| 1 lžička nastrouhané citrónové kůry
| náplň: 500 ml mléka
| 100 g hery
| 120 g krupicového cukru
| 2 balíčky vanilkového pudinku
| 1 balíček vanilkového cukru
| dohotovení: 1 balíček dortového želé
| 300 g čerstvých jahod
| žlutá potravinářská barva
Postup přípravy receptu Jahodové košíčky s krémem:
Heru nakrájíme na malé kousky a zpracujeme s prosátou moukou, moučkovým cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou na hladké těsto. Zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky odležet.
Pak kousky těsta vtlačujeme do kovových formiček na košíčky, dno propíchneme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 18 minut. Po upečení necháme ve formičkách mírně vychladnout a vyklopíme.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Heru vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a spojíme s pudinkovým krémem. Vše dohromady vyšleháme elektrickým robotem na hladký krém. Ten naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme do upečených košíčků. Jahody nakrájíme na čtvrtky, košíčky ozdobíme a dáme do chladničky ztuhnout. Dortové želé uvaříme podle návodu výrobce a obarvíme žlutou potravinářskou barvou. Košíčky potřeme štětcem nebo namáčíme do želé.
Fotky receptu Jahodové košíčky s krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!