Vložil: | veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Japonské hovězí špízky:
600 g hovězího masa
| 5 jarních cibulek
| 2 barevné papriky
| Marináda:
| 1 lžička solamylu
| 2 lžíce suchého sherry
| 2 lžíce bílého vinného octa
| 3 lžíce sójové omáčky
| 2 lžíce krupicového cukru
| 1/2 lžičky mleté skořice
Postup přípravy receptu Japonské hovězí špízky:
Nejprve připravíme marinádu. V misce dobře rozmícháme solamyl se sherry. Postoupně přidáváme vinný ocet, sójovou omuáčku, cukr, skořici, zázvor a prolisovaný česnek. Vymícháme hladkou omáčku. Maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na tenké plátky a každý plátek rozdělíme na proužky široké asi 3 cm. Maso potřeme marinádou a necháme proležet několik hodin. Papriky a cibulky očistíme. Papriky nakrájíme na čtverečky, cibulky na špalíčky. Proužky masa napichujeme na kovové jehly nebo navlhčené dřevěné špejle. Střídavě je prokládáme kousky paprik a cibulkami. Špízy pečeme pod rozžhaveným grilem asi 10 až 15 minut.
Fotky receptu Japonské hovězí špízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!